To Top

Χίος

Αξέχαστη ποδηλασία στον Κάμπο της Χίου! Κύριο

Ο Κάμπος είναι μία από τις πιο ξεχωριστές περιοχές της Χίου. Ένα μοναδικό οικιστικό σύμπλεγμα, όπου το φυσικό περιβάλλον βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με την τοπική αρχιτεκτονική. Η περιήγηση με ποδήλατο είναι ιδανική για να ανακαλύψετε αυτό το στολίδι!

Ποδηλατείστε στα στενά ήσυχα δρομάκια, ανάμεσα στα μυρωδάτα περιβόλια με τα εσπεριδοειδή, τους ψηλούς μαντρότοιχους και τα ιστορικά αρχοντικά. Ανακαλύψτε γραφικά εκκλησάκια και περίτεχνες αυλόπορτες. Απολαύστε τη φύση και μην ξεχνάτε ότι κάποια αρχοντικά είναι ανοιχτά στο κοινό, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να βιώσει από πρώτο χέρι τις ομορφιές που κρύβουν οι χαρακτηριστικοί ψηλοί τοίχοι που περιβάλλουν τα περιβόλια: εντυπωσιακά αρχοντικά, βοτσαλωτές αυλές, περίτεχνα μαγκανοπήγαδα και στέρνες.

Κάντε μία στάση στο αρχοντικό Citrus (οδός Αργέντη 9-11) του 1742. Το αρχοντικό στεγάζει το Μουσείο Citrus αφιερωμένο στην ιστορία της περιοχής, όπου μπορείτε να μάθετε για το συναρπαστικό παρελθόν του Κάμπου. Ξεκουραστείτε στο καφέ και δοκιμάστε τοπικούς χυμούς και γλυκά. Ο Κάμπος είναι επίπεδος επομένως φιλικός ακόμη και για άπειρους ποδηλάτες. Μπορείτε να οργανώσετε μόνοι σας τη βόλτα σας (να έχετε μαζί χάρτη, επιπλέον υπάρχει καλή σήμανση που σας βοηθάει), ή μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιο από τα εξειδικευμένα γραφεία που οργανώνουν ποδηλατικές ξεναγήσεις.  Αν χρειάζεστε βοήθεια ή πιο αναλυτική πληροφόρηση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Χίου στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Kάνε εγγραφή στο επίσημο newsletter του chios.gr

Designed by TruthWebMedia

Copyright © Περιφερειακή Ενότητα Χίου