Notice: Undefined variable: publish_date in /home/chios/public_html/templates/beluga/layouts/article.php on line 29
Notice: Undefined variable: hits in /home/chios/public_html/templates/beluga/layouts/article.php on line 29
Μιας και έρχεται η Καθαρή Δευτέρα και η Σαρακοστή, μοιραζόμαστε μαζί σας ένα αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό. Η συνταγή για τον σιμιγδαλένιο χαλβά είναι της θείας Ρίας.
Υλικά:
2 1/2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό, 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη, 3 1/2 φλιτζάνια νερό, 1 φλιτζάνι λάδι, 1 φλιτζάνι κουκουνάρια, ½ φλιτζάνι σταφίδες, 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, κανέλα, γαρύφαλλο
Εκτέλεση:
Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό 5 λεπτά. Ψήνετε το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα και τα κουκουνάρια με το λάδι μέχρι να ξανθύνουν. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε την κανέλα, το γαρύφαλλο, τις σταφίδες και το ζεστό σιρόπι. Ανακατεύετε τα χαλβά και τον βάζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να απορροφήσει τελείως το σιρόπι. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφού μισοκρυώσει ο χαλβάς τον αδειάζετε σε μια φόρμα. Όταν κρυώσει αναποδογυρίζετε τη φόρμα στην πιατέλα και προσθέτετε από πάνω κανέλα.