To Top

Χίος

8os Ημιμαραθώνιος στο νησί της Μαστίχας Κύριο

 

Για τους φίλους των αγώνων μακρινών αποστάσεων, ο Ημιμαραθώνιος Χίου είναι μια εμπειρία που πρέπει οπωσδήποτε να ζήσει κάθε δρομέας. Πρόκειται για έναν αγώνα που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια στον μαγευτικό Κάμπο της Χίου, και τους γύρω παραδοσιακούς οικισμούς, μια περιοχή με μοναδική φυσική ομορφιά και εντυπωσιακή αρχιτεκτονική.

Ο αγώνας πραγματοποιείται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου. Απευθύνεται σε αθλητές και ερασιτέχνες των αγώνων αποστάσεων. Εκτός από τον Ημιμαραθώνιο (21,5 χλμ.) περιλαμβάνει και αγώνες μικρότερων αποστάσεων: 10,5 χλμ και 5 χλμ για ενήλικες και 1,5 χλμ για παιδιά. Φέτος θα διεξαχθεί για όγδοη συνεχή χρονιά, την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019.

Η διαδρομή διασχίζει την ιστορική περιοχή του Κάμπου της Χίου, που βρίσκεται 6 χλμ από την πόλη. Οι δρομείς απολαμβάνουν μια μοναδική εμπειρία, περνώντας μέσα από μυροβόλα περιβόλια εσπεριδοειδών με τους χαρακτηριστικούς ψηλούς πέτρινους μαντρότοιχους και τα στενά δρομάκια. Μάλιστα έχουν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια του αγώνα να διασχίσουν το κτήμα ενός από τα πιο όμορφα και καλοδιατηρημένα αρχοντικά της περιοχής. Οι συμμετέχοντες αθλητές έχουν ακόμη την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά τοπικά προϊόντα και να χαρούν την χιώτικη φιλοξενία.

Η συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο της Χίου  μπορεί να εμπνεύσει κάθε αθλητή για να αγγίξει τους στόχους του και ταυτόχρονα να αποτελέσει μια ευκαιρία για διακοπές στο νησί της μαστίχας και ξεκούραση στις δαντελωτές ακρογιαλιές του.

Πληροφορίες για τη διοργάνωση: Σύλλογος Αθλητών Υγείας Χίου, www.chiosrunning.gr


Kάνε εγγραφή στο επίσημο newsletter του chios.gr

Designed by TruthWebMedia

Copyright © Περιφερειακή Ενότητα Χίου