To Top

Χίος

Η περιοδική έκθεση “ΕΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ’21: ΧΙΟΣ” στο Μουσείο Μαστίχας Χίου Κύριο

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 ως μέρος των επετειακών δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) φέτος ενώνει τις δυνάμεις του με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ) και μας παρουσιάζουν την περιοδική έκθεση “ΕΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ ’21: ΧΙΟΣ” η οποία πραγματοποιείται στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

     Θεματικός πυρήνας της έκθεσης είναι όλη η πορεία προς την έναρξη της Επανάστασης , την εξέλιξή της μέχρι και τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση στο ναυτικό τομέα, ο οποίος αποτέλεσε αρωγό σε αυτή. Φυσικά, απ’ την έκθεση δεν λείπουν καθοριστικά για την ιστορία του Φιλελληνισμού γεγονότα, όπως η καταστροφή της Χίου, καθώς και η πυρπόληση της Τούρκικης ναυαρχίδας απ’ τον Κανάρη. Με την ολοκλήρωση της έκθεσης, υπάρχουν αναφορές στην ενσωμάτωση της Χίου στο ελληνικό κράτος.
   Η έκθεση θα διαρκέσει από 4 Ιουλίου έως και 10 Σεπτεμβρίου 2021, ανοιχτά καθημερινά 10:00-18:00 εκτός Τρίτης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.


Kάνε εγγραφή στο επίσημο newsletter του chios.gr

Designed by TruthWebMedia

Copyright © Περιφερειακή Ενότητα Χίου