To Top

Χίος

Θάλασσα και ψαράκι: Γρίδια ή Βοκαριά; Κύριο

Στα 18 χλμ από την πόλη της Χίου βρίσκεται το χωριό Νένητα, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ζωντανά Μαστιχοχώρια. Σε κοντινές αποστάσεις από το χωριό βρίσκονται τα δύο επίνεια του χωριού, τα Γρίδια και η Βοκαριά, αγαπημένοι προορισμοί των Χιωτών κάθε φορά που θέλουν να απολαύσουν ένα ούζο δίπλα στη θάλασσα.

Η Βοκαριά βρίσκεται  σε απόσταση δύο περίπου χιλιομέτρων από  το χωριό Νένητα, ενώ τα Γρίδια πιο νότια, στα τέσσερα χιλιόμετρα. Στην περιοχή βρίσκονται πολλές εξοχικές κατοικίες και λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Δίπλα στα γραφικά λιμανάκια με τις  ψαρόβαρκες, υπάρχουν μικρές παραλίες με βότσαλα, όπου συχνάζουν οι ντόπιοι τους καλοκαιρινούς μήνες. Παρόλο που δεν είναι οργανωμένες,  υπάρχουν κάποιες ψάθινες ομπρέλες και ειδικά στα Γρίδια υπάρχει ράμπα για πρόσβαση σε ΑΜΕΑ.

 

Τόσο η Βοκαριά, όσο και τα Γρίδια, αποτελούν γαστρονομικούς προορισμούς για τους Χιώτες,  καθώς οι ταβέρνες τους  προσφέρουν εξαιρετικό θαλασσινό φαγητό. Φρεσκότατα ψαράκια και θαλασσινά, γαριδομακαρονάδες και αστακομακαρονάδες και παραδοσιακά μεζεδάκια θα σας ξετρελάνουν και θα συνοδεύσουν ιδανικά το ούζο σας. Η θέα της θάλασσας με το λιμανάκι και τις ψαρόβαρκες είναι η απόλυτη καλοκαιρινή εικόνα και το τέλειο μέρος για ατέλειωτα παιχνίδια των παιδιών!

 

Tip:

Κάθε χρόνο στην γιορτή της Αναλήψεως (στις 6 Ιουνίου φέτος) οι κάτοικοι των Νενήτων γιορτάζουν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο: Οι Νενητούσοι, σε συνεργασία με τον Ιππικό Όμιλο Χίου, μεταφέρουν με άλογα τις εικόνες των Αγίων από τα Νένητα στην γραφική εκκλησία στα Γρίδια, την  Παναγιά Αγριδιώτισσα. Μετά τη λειτουργία, στήνουν παραδοσιακό γλέντι στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας με κεράσματα και ζωντανή μουσική.


Kάνε εγγραφή στο επίσημο newsletter του chios.gr

Designed by TruthWebMedia

Copyright © Περιφερειακή Ενότητα Χίου