To Top

Χίος

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 - Chios Travel Guide

Στον ιστορικό και μοναδικό Κάμπο, στη Χίο, βρίσκεται  το πολυβραβευμένο ξενοδοχείο Argentikon Luxury Suites, σε ένα πανέμορφο κτήμα 32.000 τ.μ. Πρόκειται για ένα μεσαιωνικό αρχοντικό χαρακτηρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού ως Ιστορικό Μνημείο και σημείο αναφοράς Πολιτισμικής Κληρονομιάς. Κάθε Χριστούγεννα οι ιδιοκτήτες στολίζουν ονειρικά το υπέροχο κτήμα τους και το ανοίγουν για το κοινό. Τη φετινή χρονιά το κτήμα θα ανοίξει από το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου 2019, προσφέροντας σε όλους μια μοναδική χριστουγεννιάτικη εμπειρία.

Οι πολυβραβευμένοι κήποι του κτήματος συνθέτουν ένα μοναδικό θέαμα καθώς στολίζονται με 27.000 λαμπάκια και 150.000 στολίδια. Χιλιάδες χρώματα και όμορφες εικόνες συνδυασμένα με το άρωμα των εσπεριδοειδών, τα κτίσματα με τη μοναδική αρχιτεκτονική, την επιβλητική μαρμάρινη στέρνα και το μαγγανοπήγαδο αφήνουν άφωνους μεγάλους και μικρούς.

Η διακόσμηση θα σας μαγέψει από τη στιγμή που θα σταθείτε στην κεντρική αυλόπορτα (που αποτελεί από μόνη της ένα έργο τέχνης) και θα θαυμάσετε το πιο ψηλό δέντρο του κτήματος στολισμένο με χιλιάδες λαμπιόνια. Μόλις μπείτε  θα αντικρύσετε κατάφωτους τους διάδρομους που σχηματίζουν τα φυτά του κτήματος,  θα θαυμάσετε τα φωτεινά αστέρια που κρέμονται από παντού και θα περιπλανηθείτε στο κτήμα όπου σας περιμένουν η μπάντα με Άγιους Βασίληδες και οι χαριτωμένες πολικές αρκούδες, το ιγκλού φτιαγμένο από φωτάκια, οι φωτεινοί χιονάνθρωποι κι οι άγγελοι, ο μονόκερος, ο Άγιος Βασίλης με το έλκηθρό του μα και μια φάτνη σε ανθρώπινες διαστάσεις.

Στο τέλος της βόλτας σας από τις 20 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2018, από τις 18.30 έως τις 21.00 σταθείτε στο ζεστό σαλόνι στην είσοδο του κτήματος γιατί ο Άγιος Βασίλης πιστός στο ραντεβού του, θα υποδέχεται τους μικρούς του φίλους έτοιμος να ακούσει τις επιθυμίες τους και τις ευχές τους.

Tip: Στο τέλος της βόλτας σας μπορείτε να καταλήξετε σε ένα ταβερνάκι του Κάμπου ή στο γειτονικό χωριό Θυμιανά και να ανταλλάξετε τις εντυπώσεις σας συνοδεία τοπικών μεζέδων.

Διαβάστε περισσότερα...

Kάνε εγγραφή στο επίσημο newsletter του chios.gr

Designed by TruthWebMedia

Copyright © Περιφερειακή Ενότητα Χίου