Μοναδική το Φθινόπωρο

fthinoporo

Η άλλη όψη της Χίου. Προέκταση του καλοκαιριού, αλλά και ευκαιρία για νέες εμπειρίες. Οι θάλασσες ακόμη ζεστές και ο ήλιος το ίδιο λαμπερός. Τα τραπεζάκια στην Προκυμαία είναι ακόμα έξω, για απογευματινό καφεδάκι ή βραδινό ποτό.

Τόπος Πνεύματος και Πολιτισμού

Καθημερινά, όλο το χρόνο, στη Χίο πραγματοποιούνται αξιόλογες εκδηλώσεις πνευματικού, επιστημονικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου. Το «Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο» του Δήμου Χίου, ένα από τα πιο σύγχρονα συνεδριακά κέντρα στην Ελλάδα, φιλοξενεί πολύ συχνά συνέδρια διεθνούς εμβέλειας, ενώ παράλληλα μια σειρά από άλλους σύγχρονους χώρους στο νησί, συνθέτουν μια υποδομή υψηλού επιπέδου, που προσφέρεται για διοργανώσεις αξιώσεων.

Γεύση από τη Χία Γη

Τα περίφημα ντοματάκια και τα αρωματικά φυτά, συλλέγονται και παίρνουν τη θέση τους για το χειμώνα, ενώ τα τσίκουδα, οι παράξενοι καρποί με την ιδιότυπη γεύση, γεμίζουν τα καλάθια των πλανόδιων πωλητών στην αγορά. Ο ονομαστός τοπικός «Αριούσιος οίνος», αρχίζει να ωριμάζει και στα παραδοσιακά αποστακτήρια παράγεται η ευωδιαστή «σούμα», το χιώτικο τσίπουρο.

Ήρεμη και Μυστηριακή

Η μοναδική ποικιλία της χιώτικης χλωρίδας στα βουνά και τους κάμπους, οι πληθυσμοί των πουλιών στις ρεματιές και τους υγρότοπους, τα πολύ αξιόλογα σπήλαια στο βορρά και το νότο, κάνουν τη Χίο έναν τόπο, στον οποίο πραγματικά αξίζει κανείς να ζήσει έστω και για λίγο.

Αρχειακό Υλικό

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου πατώντας εδώ.

Για την ιστοσελίδα "100 Χρόνια Χίος Ελευθέρα", πατήστε εδώ.

Το Chios.gr είναι η επίσημη τουριστική ιστοσελίδα της Χίου και λειτουργεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου - Περιφερειακής Ενότητας Χίου με σκοπό την παροχή πληροφοριών σχετικών με τους τουριστικούς προορισμούς του νησιού, τα αξιοθέατα, τις παραλίες, τις δραστηριότητες και πολλά ακόμα!

Δεν επιτρέπεται η αναπαραγωγή ολόκληρου ή μέρους της ιστοσελίδας, χωρίς έγγραφη άδεια από την Π.Ε. Χίου.

greece

mygreece

Διαβάστε για τη Χίο στο
Χίος

pvaigaiou

pou-na-meinete

Επικοινωνία: Τμήμα Τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Χίου | Τηλέφωνα : 22713-50514 & 22713-50516 | FAX: 22713-50517 | Emailtourismos@chios.pvaigaiou.gov.gr