Μυροβόλος την Άνοιξη

anoixi

Μυροβόλος. Έτσι τη γνωρίζουν και αποκαλούν παντού. Τα άνθη των περιβολιών της, τα ρόδα της, ο σπάρτος της, το θυμάρι, και τα μυριάδες μικρά θαύματα της τοπικής χλωρίδας, συνθέτουν μια γαλήνια μελωδία αρωμάτων. Ο μοναδικός Κάμπος, με τα πολυάριθμα αρχοντικά και τα δαιδαλώδη στενά δρομάκια ανάμεσα από τα περιβόλια, αποτελεί ιδανικό τόπο για ανοιξιάτικους περίπατους.

Πάσχα στη Χίο

Θρησκευτική ατμόσφαιρα και κατάνυξη στις αμέτρητες εκκλησίες, τα βυζαντινά μοναστήρια και τα ξωκλήσια της. Αποκορύφωση η Ανάσταση, με το κυρίαρχο έθιμο αυτό του «Ρουκετοπόλεμου» στον Βροντάδο, ένα εκπληκτικά εντυπωσιακό θέαμα. Μια από τις καλύτερες περιόδους για διακοπές στο νησί, με την παραδοσιακή χιώτικη φιλοξενία σε όλο της το μεγαλείο.

Άνοιξη

Η εποχή που αναδεικνύει το μεγαλείο της χιακής φύσης, μέσα από τα καθαρά χρώματα, τις μεθυστικές ευωδιές και τις δυνατές γεύσεις. Από τον Μάρτη της άγριας τουλίπας και των σπάνιων αγριολούλουδων, μέχρι το Μάη των άπειρων ανθέων, η χιώτικη γη χαρίζει απλόχερα το απίστευτο κάλλος της, προκαλώντας σε να την εξερευνήσεις και να την χαρείς. 

Γλυκιά Ζωή

Τα κάθε λογής ευωδιαστά φρούτα και άνθη από τα περιβόλια και τους αγρούς, μετατρέπονται από τις Χιώτισσες σε εκλεκτά γλυκά κουταλιού. Οι λουκουμάδες, τα αμυγδαλωτά, το αρωματικό υποβρύχιο μαστίχα, τα ξερά σύκα, το παστέλι, η δροσερή σουμάδα, η βυσσινάδα και οι χυμοί, αγγίζουν διακριτικά τη γεύση, αφήνοντας μια νοσταλγική κι ευχάριστη γευστική ανάμνηση.

Απόκριες

Παραδοσιακά έθιμα, «κουδουνάτοι», πειράγματα, γλέντια στις συντροφιές, μα και διασκέδαση στην πλούσια νυχτερινή ζωή της Χίου. Το παμπάλαιο έθιμο του «Αγά» στα νότια μεσαιωνικά καστροχώρια, η ξακουστή «Μόστρα» (καρναβάλι) των Θυμιανών και τα ξεφαντώματα σε κάθε γωνιά του νησιού, με προσφορά των εδεσμάτων και άφθονου τοπικού κρασιού, αποτελούν μια ξεχωριστή αποκριάτικη πρόταση.

Αρχειακό Υλικό

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου πατώντας εδώ.

Για την ιστοσελίδα "100 Χρόνια Χίος Ελευθέρα", πατήστε εδώ.

Το Chios.gr είναι η επίσημη τουριστική ιστοσελίδα της Χίου και λειτουργεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου - Περιφερειακής Ενότητας Χίου με σκοπό την παροχή πληροφοριών σχετικών με τους τουριστικούς προορισμούς του νησιού, τα αξιοθέατα, τις παραλίες, τις δραστηριότητες και πολλά ακόμα!

Δεν επιτρέπεται η αναπαραγωγή ολόκληρου ή μέρους της ιστοσελίδας, χωρίς έγγραφη άδεια από την Π.Ε. Χίου.

greece

mygreece

Διαβάστε για τη Χίο στο
Χίος

pvaigaiou

pou-na-meinete

Επικοινωνία: Τμήμα Τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Χίου | Τηλέφωνα : 22713-50514 & 22713-50516 | FAX: 22713-50517 | Emailtourismos@chios.pvaigaiou.gov.gr