Ιαματικά Λουτρά

hydrotherapyintro

Ιαματικές Πηγές Αγιασμάτων Χίου

Τα Αγιάσματα ήταν στο παρελθόν το κέντρο του εμπορίου για τα γύρω χωριά εξαιτίας του αντιμονίου. Σήμερα είναι γνωστά για τα ιαματικά λουτρά τους και τις υδροθεραπείες. Τα ιαματικά νερά των Αγιασμάτων χρησιμοποιούνται επίσης για το εκχύλισμα φυτών και λαδιού μαστίχας με σκοπό την παραγωγή καλλυντικών από μαστίχα.

Ίαση - Πρόληψη - Αποκατάσταση - Αναζωογόνηση - Ευεξία

Με θερμοκρασία 57,5ο C (υδροθεραπεία) η πηγή ενδείκνυται για εκφυλιστικές αρθροπάθειες, ρευματοπάθειες, σπονδυλοαρθρίτιδες, οσφυαλγίες, ισχιαλγίες, μετατραυματικές δυσμορφίες και αγκυλώσεις, περιφερικές νευρίτιδες (νευραλγίες, μυαλγίες), τενοντίτιδες, χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις, αγγειοπάθειες, παθήσεις ενδοκρινολογικού κύκλου.

Οι ιαματικές πηγές αναβλύζουν κοντά στην παραλία και παρουσιάζουν σημαντική κίνηση το καλοκαίρι (λειτουργούν Ιούλιο - Οκτώβριο).

Η ταυτότητα του ιαματικού νερού των Αγιασμάτων είναι η εξής: Υπέρθερμο – Μεταλλικό  Cl – Na – Mη – Li – Sr - Br – F, υπερτονικό, ασθενώς ραδιενεργό ιαματικό νερό.

Περίοδος λειτουργίας: Ιούλιος έως Οκτώβριος
Το υδροθεραπευτήριο λειτουργεί καθημερινά από τις 9 π.μ έως τις 7 μ.μ.
Κάθε Δευτέρα λειτουργεί μόνο για τους μόνιμα λουόμενους της περιοχής.
Τηλέφωνο: 22740 21979 

Πέντε λόγοι γιατί πρέπει να επισκεφθείτε τα ιαματικά λουτρά Αγιασμάτων

 1. Το θερμό ιαματικό νερό των Αγιασμάτων ωφελεί σε μια σειρά από παθήσεις, όπως:
  Ρευματοπάθειες, αρθροπάθειες, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, δερματικές παθήσεις, παθήσεις του νευρικού συστήματος, γυναικολογικές παθήσεις, κακώσεις – διαστρέμματα – θλάσεις, τενοντίτιδες κ.ά.
  Η χρήση θερμού ιαματικού νερού χαρίζει υγεία και ευεξία σε όλους. Στις μεγαλύτερες, αλλά και στις νεότερες ηλικίες.
  Στις νεότερες ηλικίες το θερμό ιαματικό νερό βοηθάει, μεταξύ άλλων
  • στην καταπολέμηση της ακμής, ενώ
  • μπορεί επίσης να συμβάλλει στην θεραπεία/ανακούφιση εκζεμάτων και της ψωρίασης και ακόμα και της απλής ξηροδερμίας.
 2. Ύψιστη αρχή της διεύθυνσης του υδροθεραπευτηρίου είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή σας, καθώς και η άνετη και ευχάριστη διαμονή σας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο ανάπαυσης και χαλάρωσης, όπου θα μπορείτε να απολαύσετε αφεψήματα και χυμούς υγείας από το κυλικείο μας.
 3. Τα Αγιάσματα είναι ιδανικός τόπος για εισπνοθεραπεία με θαλασσινό νερό. Τα μελτέμια το καλοκαίρι και οι βοριάδες τον χειμώνα συμβάλλουν σε έντονο κυματισμό που καθώς καταλήγει με ορμή στις ακτές δημιουργεί σύννεφα ολόκληρα αιωρούμενων σταγονιδίων θαλασσινού νερού.
 4. Το κρύο μεταλλικό νερό της πηγής που είναι γνωστή ως Λευκάντρια είναι κατάλληλο για ποσιθεραπεία. Είναι εύγευστο και ωφελεί στην πέψη όπως και στην νεφρολιθίαση.
 5. Κατά την διαμονή σας στα Αγιάσματα, παράλληλα με τα θερμά λουτρά σας,  μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια σειρά από δραστηριότητες, όπως:
  • περίπατοι σε ένα δίκτυο πλέον των 50 χλμ. περιπατητικών διαδρομών στις πλαγιές της κοιλάδας των Αγιασμάτων,
  • μπάνια στην θάλασσα,
  • επισκέψεις σε αξιοθέατα, όπως τα μεταλλεία αντιμονίου, το οινοποιείο «Αριούσιος Οίνος», πολλά μοναστήρια και ξωκλήσια, επισκέψεις στα γύρω χωριά με συμμετοχή ενδεχόμενα σε πολιτιστικές δραστηριότητές τους κ.ά.

hydrotherapy2 hydrotherapy3

hydrotherapy4 hydrotherapy5

Διαβάστε Περισσότερα

Αρχειακό Υλικό

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου πατώντας εδώ.

Για την ιστοσελίδα "100 Χρόνια Χίος Ελευθέρα", πατήστε εδώ.

Το Chios.gr είναι η επίσημη τουριστική ιστοσελίδα της Χίου και λειτουργεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου - Περιφερειακής Ενότητας Χίου με σκοπό την παροχή πληροφοριών σχετικών με τους τουριστικούς προορισμούς του νησιού, τα αξιοθέατα, τις παραλίες, τις δραστηριότητες και πολλά ακόμα!

Δεν επιτρέπεται η αναπαραγωγή ολόκληρου ή μέρους της ιστοσελίδας, χωρίς έγγραφη άδεια από την Π.Ε. Χίου.

greece

mygreece

Διαβάστε για τη Χίο στο
Χίος

pvaigaiou

pou-na-meinete

Επικοινωνία: Τμήμα Τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Χίου | Τηλέφωνα : 22713-50514 & 22713-50516 | FAX: 22713-50517 | Emailtourismos@chios.pvaigaiou.gov.gr