Ορεινή Πεζοπορία

oreini pezoporia

Στη Χίο, ο επισκέπτης που ασχολείται με την αναρρίχηση και την ορεινή πεζοπορία μπορεί να γνωρίσει μια πλευρά του νησιού λιγότερο προβεβλημένη και διαδεδομένη, που όμως σίγουρα θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις του.

Αναρρίχηση

Ο επισκέπτης που επιθυμεί να κάνει αναρρίχηση μπορεί να ακολουθήσει τόσο διαδρομές αθλητικού χαρακτήρα, όσο και διαδρομές περιπέτειας. Οι πιο ενδιαφέρουσες βρίσκονται στην περιοχή της Κλειδούς, του Ράχτη και του Αναβάτου.

Περιοχή Κλειδού

Mέσα σχεδόν στο Βροντάδο και πολύ κοντά στην πόλη της Χίου υπάρχει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, πηγή με πόσιμο νερό και διαμορφωμένος χώρος αναψυχής. Στην εντυπωσιακή ορθοπλαγιά έχουν ανοιχτεί 3 αναρριχητικές διαδρομές "παραδοσιακού" χαρακτήρα. 

agathi hlios tou dekemvri omoia trigwna

Βράχος Κουρνάς

Μετά το χωριό Καρυές προς Ανάβατο και λίγο μετά το νταμάρι, αφήνουμε τον κεντρικό δρόμο και στρίβουμε αριστερά προς Παφυλλίδα. Κάτω και λίγο πιο νότια από το Μοναστήρι της Κουρνάς, βλέπουμε στα δεξιά το χαρακτηριστικό βράχο, στη δεξιά μεριά ενός μικρού ρέματος. H διαδρομή αυτή είναι ιδανική για απογευματινή καλοκαιρινή αναρρίχηση με απόσταση μόλις 5 λεπτά από το δρόμο για τη βάση του βράχου. 

Ανάβατος

Χωριό και κάστρο "σκαρφαλωμένο" σε απόκρημνο βράχο. Ιδανικό μέρος για κάθετες, κάθε είδους δραστηριότητες.

anavatos

Ορεινή πεζοπορία

Διαδρομή στο Πελινναίο, το 3ο ψηλότερο βουνό του Αιγαίου.
Διαδρομή στο Έδελος.
Διαδρομή στο Όρος.

Όσοι επισκέπτες ασχολούνται με τέτοιες δραστηριότητες και ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επισκεφτούν το λογαριασμό Chios Vertical Life στο facebook.

Αρχειακό Υλικό

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου πατώντας εδώ.

Για την ιστοσελίδα "100 Χρόνια Χίος Ελευθέρα", πατήστε εδώ.

Το Chios.gr είναι η επίσημη τουριστική ιστοσελίδα της Χίου και λειτουργεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου - Περιφερειακής Ενότητας Χίου με σκοπό την παροχή πληροφοριών σχετικών με τους τουριστικούς προορισμούς του νησιού, τα αξιοθέατα, τις παραλίες, τις δραστηριότητες και πολλά ακόμα!

Δεν επιτρέπεται η αναπαραγωγή ολόκληρου ή μέρους της ιστοσελίδας, χωρίς έγγραφη άδεια από την Π.Ε. Χίου.

greece

mygreece

Διαβάστε για τη Χίο στο
Χίος

pvaigaiou

pou-na-meinete

Επικοινωνία: Τμήμα Τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Χίου | Τηλέφωνα : 22713-50514 & 22713-50516 | FAX: 22713-50517 | Emailtourismos@chios.pvaigaiou.gov.gr