Οινούσσες

oinousses3Ανατολικά της Χίου, απέναντι από την Λαγκάδα, βρίσκεται το νησιωτικό σύμπλεγμα των Οινουσσών. Η όμορφη πόλη του νησιού, Αιγνούσα, χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε ένα απότομο λόφο, αποτελείται από ψηλά παραδοσιακά και πολυτελή σπίτια, με στενά δρομάκια, πλακόστρωτα.

Το καλοκαίρι το νησί έχει πολλή κίνηση, αφού πολλοί Οινουσσιώτες έρχονται για διακοπές. Από τις Οινούσσες κατάγονται πολλές εφοπλιστικές οικογένειες.
Στο νησί υπάρχουν πολλές εκκλησίες και εξωκλήσια. Η εκκλησία όμως που ξεχωρίζει στο κέντρο της πόλης, είναι η όμορφη εκκλησία του Αγίου Νικολάου με τα πολλά αφιερώματα. Τρία (3) χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την πόλη, συναντάει κανείς το υπέροχο μοναστήρι του Ευαγγελισμού. Το ησυχαστήριο χτίστηκε το 1962 σε βυζαντινό ρυθμό από δύο εφοπλιστικές οικογένειες.

Οι θρησκευτικές τοιχογραφίες που το κοσμούν έχουν φτιαχτεί από τον διάσημο αγιογράφο, Φώτη Κόντογλου, και είναι μοναδικές. Οι καλόγριες που ζουν σ' αυτό και το φροντίζουν, έχουν καταφέρει να δώσουν στο μοναστήρι τη μορφή ενός επίγειου παράδεισου.

Το ησυχαστήριο του Ευαγγελισμού, οι υπέροχες παραλίες περιμετρικά του νησιού, σε συνδυασμό με την καθαρή θάλασσα, είναι δυνατά κίνητρα για κάποιον να επισκεφτεί το νησί.

oinousses oinousses2

Επισκεφθείτε τον Δήμο Οινουσσών

 

 

Archive

Click here, to visit the website of the former Prefecture of Chios.

Chios.gr is the official tourism web site for Chios, run by the North Aegean Prefecture, where you'll find information on the main tourist destinations, beaches, as well as activities, events and much more!

You are not allowed to reproduce the whole or part of this work in any way without our written permission.

greece

mygreece

Read reviews about Chios on
Χίος

pvaigaiou en

where-to-stay

Contact: Regional Unit Of Chios Department of Tourism | Phone numbers: 0030 22713-50514 & 0030 22713-50516 | FAX: 0030 22713-50517 | Emailtourismos@chios.pvaigaiou.gov.gr