Θαλάσσιος Τουρισμός Ιστιοπλοΐας (Yachting)

Αιγαίο Πέλαγος, ένας κρυφός παράδεισος για τους εραστές του απέραντου γαλάζιου, για όσους επιθυμούν να αρμενίσουν στα νερά του, να νιώσουν την αιγαιοπελαγίτικη αύρα και να γνωρίσουν τα πολυάριθμα νησιά του. Με θάλασσες ολοκάθαρες και αέρα ιδανικό για ιστιοπλοΐα, επισκέπτες από κάθε άκρη της γης, επιλέγουν τη μαγεία της τουριστικής ιστιοπλοΐας στο Βόρειο Αιγαίο. Με ιδιόκτητα ή και με ενοικιαζόμενα σκάφη οργανώνουν το δικό τους ταξίδι σε γειτονικά νησιά τρυπώνοντας σε δυσπρόσιτους κολπίσκους με κρυστάλλινα νερά.

Η Χίος, ένας ιδιαίτερος προορισμός, για εκλεκτούς επισκέπτες με ειδικά ενδιαφέροντα ψυχαγωγικά, πολιτιστικά, γαστρονομικά, με τις αμέτρητες παρθένες ακτές της, τις ειδυλλιακές Οινούσσες και τα ιστορικά Ψαρά, παρέχουν στους θαλάσσιους ταξιδιώτες την ασφάλεια που χρειάζονται, μιας και διάσπαρτα, σε κάθε γωνιά των νησιών υπάρχουν λιμάνια και τουριστικά αγκυροβόλια άμεσα προσβάσιμα από την πόλη της Χίου και τα χωριά.

Θα συναντήσετε καλά προφυλαγμένους κόλπους, παραλίες συνήθως οδικώς απρόσιτες αλλά και πολύβουες κοσμοπολίτικες ακτές, θα γευτείτε την τοπική κουζίνα σε παραθαλάσσιες γαστρονομικές γωνιές, θα γνωρίσετε την ιστορία του νησιού, θα γοητευτείτε από το συνεχώς εναλλασσόμενο τοπίο της, συναντώντας στο ταξίδι σας πλήθος γραφικών χωριών και δεκάδες αμυντικά φρούρια (Βίγλες) και οχυρώσεις ήδη από τον 11ο αιώνα μ.Χ.

Απολαύστε τη μαγεία του να συστήνεσαι με τη στεριά από τη θάλασσα... Ανακαλύψτε το λόγο που για όσους δηλώνουν λάτρεις της, η ιστιοπλοΐα δεν είναι μόνο ο αέρας, η θάλασσα και τα πανιά, αλλά τρόπος ζωής...

Χρήσιμες Πληροφορίες: Για να κάνετε ιστιοπλοΐα, θα πρέπει να έχετε δίπλωμα skipper ανοικτής θαλάσσης, ή να νοικιάσετε το σκάφος μαζί με skipper (καπετάνιο). Τα σκάφη καλύπτουν εξ ολοκλήρου τις ανάγκες στέγασης, αφού στο εσωτερικό τους παρέχουν καμπίνες, πλήρη λουτρά, κουζίνα, σαλόνι, διατηρώντας το κόστος των διακοπών σε χαμηλά & ελεγχόμενα επίπεδα, αναδεικνύοντας την τουριστική ιστιοπλοΐα και τον θαλάσσιο τουρισμό σε προσιτή πολυτέλεια για μικρούς και μεγάλους.

Archive

Click here, to visit the website of the former Prefecture of Chios.

Chios.gr is the official tourism web site for Chios, run by the North Aegean Prefecture, where you'll find information on the main tourist destinations, beaches, as well as activities, events and much more!

You are not allowed to reproduce the whole or part of this work in any way without our written permission.

greece

mygreece

Read reviews about Chios on
Χίος

pvaigaiou en

where-to-stay

Contact: Regional Unit Of Chios Department of Tourism | Phone numbers: 0030 22713-50514 & 0030 22713-50516 | FAX: 0030 22713-50517 | Emailtourismos@chios.pvaigaiou.gov.gr