Λιθί

Πληροφορίες


Πρόσβαση με αυτοκίνητο: Ναι Ανέσεις: Ομπρέλες, ξαπλώστρες
Πρόσβαση με λεωφορείο: Ναι Πρόσβαση από Α.Μ.Ε.Α: Όχι
Πρόσβαση με τα πόδια: Όχι Τύπος Παραλίας: Άμμος
Ναυαγοσώστης: Ναι Φυσική σκιά: Ναι
Βάθος: Ρηχό Δραστηριότητες στη θάλασσα: Όχι
Χωματόδρομος: Όχι Κοντά σε εστιατόριο: Nαι

Η παραλία του Λιθιού βρίσκεται περίπου στο κέντρο του νησιού, από τη βόρεια πλευρά και απέχει 25 χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο φυσικό λιμάνι του ομώνυμου χωριού.

Το Λιθί είναι χτισμένο αμφιθεατρικά, ανάμεσα σε πεύκα και άλλη πλούσια βλάστηση, με πρόσωπο στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου πελάγους. Το λιμάνι του συνδυάζει ένα αλιευτικό καταφύγιο που φιλοξενεί τους φημισμένους ψαράδες της περιοχής και μια μεγάλη φιλόξενη παραλία, με ψιλή άμμο και ρηχά καθαρά νερά.

Η ακτή είναι ιδανική για ρακέτες και άλλα παιχνίδια στην άμμο!

Μετά το κολύμπι μπορείτε να περπατήσετε στο διαμορφωμένο πεζόδρομο και φυσικά να μείνετε εδώ για φαγητό. Επιλέξτε μια από τις πολλές ταβέρνες και ουζερί και απολαύστε υπέροχα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, που είναι άλλωστε και ο λόγος που όλοι οι Χιώτες επισκέπτονται το Λιθί!

Φροντίστε να αργήσετε να φύγετε από την παραλία γιατί... Το ηλιοβασίλεμα από το Λιθί είναι μοναδικό!!!!!

Archive

Click here, to visit the website of the former Prefecture of Chios.

Chios.gr is the official tourism web site for Chios, run by the North Aegean Prefecture, where you'll find information on the main tourist destinations, beaches, as well as activities, events and much more!

You are not allowed to reproduce the whole or part of this work in any way without our written permission.

greece

mygreece

Read reviews about Chios on
Χίος

pvaigaiou en

where-to-stay

Contact: Regional Unit Of Chios Department of Tourism | Phone numbers: 0030 22713-50514 & 0030 22713-50516 | FAX: 0030 22713-50517 | Emailtourismos@chios.pvaigaiou.gov.gr