Οινούσσες

oinousses3Ανατολικά της Χίου, απέναντι από την Λαγκάδα, βρίσκεται το νησιωτικό σύμπλεγμα των Οινουσσών. Η όμορφη πόλη του νησιού, Αιγνούσα, χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε ένα απότομο λόφο, αποτελείται από ψηλά παραδοσιακά και πολυτελή σπίτια, με στενά δρομάκια, πλακόστρωτα.

Το καλοκαίρι το νησί έχει πολλή κίνηση, αφού πολλοί Οινουσσιώτες έρχονται για διακοπές. Από τις Οινούσσες κατάγονται πολλές εφοπλιστικές οικογένειες.
Στο νησί υπάρχουν πολλές εκκλησίες και εξωκλήσια. Η εκκλησία όμως που ξεχωρίζει στο κέντρο της πόλης, είναι η όμορφη εκκλησία του Αγίου Νικολάου με τα πολλά αφιερώματα. Τρία (3) χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την πόλη, συναντάει κανείς το υπέροχο μοναστήρι του Ευαγγελισμού. Το ησυχαστήριο χτίστηκε το 1962 σε βυζαντινό ρυθμό από δύο εφοπλιστικές οικογένειες.

Οι θρησκευτικές τοιχογραφίες που το κοσμούν έχουν φτιαχτεί από τον διάσημο αγιογράφο, Φώτη Κόντογλου, και είναι μοναδικές. Οι καλόγριες που ζουν σ' αυτό και το φροντίζουν, έχουν καταφέρει να δώσουν στο μοναστήρι τη μορφή ενός επίγειου παράδεισου.

Το ησυχαστήριο του Ευαγγελισμού, οι υπέροχες παραλίες περιμετρικά του νησιού, σε συνδυασμό με την καθαρή θάλασσα, είναι δυνατά κίνητρα για κάποιον να επισκεφτεί το νησί.

oinousses oinousses2

Επισκεφθείτε τον Δήμο Οινουσσών

 

 

Arşiv Malzemesi

Chios Yerel Yönetim Valiliğine ait İnternet sayfasını ziyaret etmek için burayı tıklayınız.

Chios.gr, Kuzey Ege Bölgesi yerel yönetimi tarafından kurulmuş, Chios (Sakız Adası)'nın resmi turizm İnternet sayfası olup burada adanın belli başlı turistik yerlerine, sahillerine ve de ayrıca adada gerçekleştirilen etkinliklere, aktivitelere ve de diğer birçok şeylere ilişkin bilgiler bulacaksınız.

Yazılı iznimiz olmadan bu sitenin tümünün veya bir kısmının herhangi bir şekilde kullanılması yasaktır.

greece

mygreece

Chios ile ilgili yorumları oku
Χίος

pvaigaiou en

where-to-stay

İletişim: Chios (Sakız Adası) Bölge Yönetimi Turizm Bölümü | Telefonlar: 0030 22713-50514 & 0030 22713-50516 | FAKS: 0030 22713-50517 | E-postatourismos@chios.pvaigaiou.gov.gr