Ψαρά

psara2Τα Ψαρά μαζί με τα Αντίψαρα βρίσκονται βορειοδυτικά της Χίου (48) ναυτικά μίλια. Τα δύο αυτά νησάκια μαζί με κάποια άλλα γειτονικά ακατοίκητα όπως το Δασκαλειό, το Κάτω Νησί και ο Άγιος Νικόλαος αποτελούν ένα μικρό σύμπλεγμα.
Ακτοπλοϊκώς τα Ψαρά συνδέονται με το λιμάνι των Μεστών και της Χίου. Το χειμώνα έχουν γύρω στους πεντακόσιους (500) κατοίκους ενώ τα Αντίψαρα κατοικούνται μόνο το καλοκαίρι.

Η ιστορία που έχει γράψει το νησί στον Αγώνα του 1821 είναι μεγάλη. Μετά την Ύδρα και τις Σπέτσες ήταν τότε η τρίτη ναυτική δύναμη στην Ελλάδα. Από τον τόπο αυτό κατάγονταν πολλοί μεγάλοι αγωνιστές.
Στο βόρειο μέρος του νησιού είναι το μοναστήρι της Κοίμησης της Θεοτόκου, με μια αξιόλογη βιβλιοθήκη.

Ο επισκέπτης θα χαρεί την ηρεμία και την ησυχία που αποπνέει ο τόπος αυτός σε συνδυασμό με τις όμορφες ακρογιαλιές με την πεντακάθαρη θάλασσα του νησιού. Στο γραφικό λιμανάκι, σε μια από τις φιλόξενες ταβέρνες του νησιού, μπορεί να γευτεί κανείς τους σπιτικούς μεζέδες και τα φρέσκια ψάρια.

 

Η «γεύση» των Ψαρών

Φεύγοντας από τα Ψαρά απαραίτητα πρέπει να έχετε γευτεί τους αστακούς για τους οποίους φημίζονται, το μέλι των Ψαρών και το τοπικό τυρί.

 

Θυμηθείτε......

  • Το Αρχαιολογικό Μουσείο
  • Την εκκλησία του Αγίου Νικολάου
  • Το Μοναστήρι της Κοίμησης της Θεοτόκου

Επισκεφθείτε τον Δήμο Ψαρών

Arşiv Malzemesi

Chios Yerel Yönetim Valiliğine ait İnternet sayfasını ziyaret etmek için burayı tıklayınız.

Chios.gr, Kuzey Ege Bölgesi yerel yönetimi tarafından kurulmuş, Chios (Sakız Adası)'nın resmi turizm İnternet sayfası olup burada adanın belli başlı turistik yerlerine, sahillerine ve de ayrıca adada gerçekleştirilen etkinliklere, aktivitelere ve de diğer birçok şeylere ilişkin bilgiler bulacaksınız.

Yazılı iznimiz olmadan bu sitenin tümünün veya bir kısmının herhangi bir şekilde kullanılması yasaktır.

greece

mygreece

Chios ile ilgili yorumları oku
Χίος

pvaigaiou en

where-to-stay

İletişim: Chios (Sakız Adası) Bölge Yönetimi Turizm Bölümü | Telefonlar: 0030 22713-50514 & 0030 22713-50516 | FAKS: 0030 22713-50517 | E-postatourismos@chios.pvaigaiou.gov.gr