Λιθί

Πληροφορίες


Πρόσβαση με αυτοκίνητο: Ναι Ανέσεις: Ομπρέλες, ξαπλώστρες
Πρόσβαση με λεωφορείο: Ναι Πρόσβαση από Α.Μ.Ε.Α: Όχι
Πρόσβαση με τα πόδια: Όχι Τύπος Παραλίας: Άμμος
Ναυαγοσώστης: Ναι Φυσική σκιά: Ναι
Βάθος: Ρηχό Δραστηριότητες στη θάλασσα: Όχι
Χωματόδρομος: Όχι Κοντά σε εστιατόριο: Nαι

Η παραλία του Λιθιού βρίσκεται περίπου στο κέντρο του νησιού, από τη βόρεια πλευρά και απέχει 25 χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο φυσικό λιμάνι του ομώνυμου χωριού.

Το Λιθί είναι χτισμένο αμφιθεατρικά, ανάμεσα σε πεύκα και άλλη πλούσια βλάστηση, με πρόσωπο στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου πελάγους. Το λιμάνι του συνδυάζει ένα αλιευτικό καταφύγιο που φιλοξενεί τους φημισμένους ψαράδες της περιοχής και μια μεγάλη φιλόξενη παραλία, με ψιλή άμμο και ρηχά καθαρά νερά.

Η ακτή είναι ιδανική για ρακέτες και άλλα παιχνίδια στην άμμο!

Μετά το κολύμπι μπορείτε να περπατήσετε στο διαμορφωμένο πεζόδρομο και φυσικά να μείνετε εδώ για φαγητό. Επιλέξτε μια από τις πολλές ταβέρνες και ουζερί και απολαύστε υπέροχα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, που είναι άλλωστε και ο λόγος που όλοι οι Χιώτες επισκέπτονται το Λιθί!

Φροντίστε να αργήσετε να φύγετε από την παραλία γιατί... Το ηλιοβασίλεμα από το Λιθί είναι μοναδικό!!!!!

Arşiv Malzemesi

Chios Yerel Yönetim Valiliğine ait İnternet sayfasını ziyaret etmek için burayı tıklayınız.

Chios.gr, Kuzey Ege Bölgesi yerel yönetimi tarafından kurulmuş, Chios (Sakız Adası)'nın resmi turizm İnternet sayfası olup burada adanın belli başlı turistik yerlerine, sahillerine ve de ayrıca adada gerçekleştirilen etkinliklere, aktivitelere ve de diğer birçok şeylere ilişkin bilgiler bulacaksınız.

Yazılı iznimiz olmadan bu sitenin tümünün veya bir kısmının herhangi bir şekilde kullanılması yasaktır.

greece

mygreece

Chios ile ilgili yorumları oku
Χίος

pvaigaiou en

where-to-stay

İletişim: Chios (Sakız Adası) Bölge Yönetimi Turizm Bölümü | Telefonlar: 0030 22713-50514 & 0030 22713-50516 | FAKS: 0030 22713-50517 | E-postatourismos@chios.pvaigaiou.gov.gr